• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар шкільних бібліотекарів та вчителів образотворчого мистецтва.

Районний семінар шкільних бібліотекарів та вчителів образотворчого мистецтва.

2018-03-15

/Files/images/IMG_0415 - копия.JPG

Піснею «Квітка - душа» радо вітали дорогих гостей у Черняхівському навчальному закладі, де відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів та вчителів образотворчого мистецтва.

Відбулася творча зустріч «Пречистий дар Художника й Людини» з Людмилою Ільківною Тафійчук. Вона - талановитий живописець, член Національної спілки художників України, постійна учасниця Всеукраїнських виставок, у тому числі 7 персональних, її твори знаходяться в українських музеях, приватних колекціях України та країн зарубіжжя. Пише картини в стилі український folk.

В її доробку – живопис на полотні та дереві, книжкова графіка,вишивка

Людмила Ільківна зробила екскурс по виставці своїх робіт, які були виставлені в актовій залі закладу і від яких всі були в захваті. Художниця подарувала всім присутнім буклет про свою творчість.

Людмила Ільківна в нашій школі не вперше. Під керівництвом вчителя світової літератури Довлєтової Олени Іванівни, учениця 9-кл. Бакун Сніжана підготувала МАНівську роботу за творчістю художниці «Фольклорні мотиви в творчості Людмили. Тафійчук», і представила її присутнім.

Друга сторінка нашого свята – «Поезія - це частка людського життя». Звучали поетичні рядки Берестянко Надії Миколаївни «Моє рідне село Черняхівка».

Надія Миколаївна 45 років пропрацювала вчителем української мови та літератури. Навчила не одне покоління учнів.

«Сяйво» - таку назву носить збірка Володимира Георгієвича Толкача- нашого земляка, патріота рідного краю. Презентувала її для нас дружина поета Ніна Павлівна Толкач, завдяки її великій праці, ця збірка побачила світ. Вона подарувала збірку «Сяйво» в кожну шкільну бібліотеку.

Вражень – море, думок – море. А в душі - чистота і світло від творів людей яких Бог нагородив даром, який називається «талант». Ми вдячні всім за той позитив, який несе ваша творчість і якого так болісно не вистачає в нашому суспільстві.

Як нестримно летить час ! Здається ,недавно ми тішились неповторною чарівністю Різдвяних свят. А вже пригріває ласкаве сонечко і пробуджується природа. На картинах радісно вирує барвами «Писанкова Україна».

Так хочеться, щоб веселіше світило сонечко, розтав сніг - і весна, як на палітрі художник, змішала свої яскраві барви: голубі, зелені, білі,жовті, червоні і заквітчала землю квітом. тому вибігають на вулицю дівчатка і своїми піснями

закликають весну.

Учні школи, разом з завучем з виховної роботи Шереметою Світланою Михайлівною закликали весну обрядовими піснями і танком.

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi