• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День захисника України та День Українського козацтва.

День захисника України та День Українського козацтва.

2019-10-11

/Files/images/IMG-d1ebdad79af72f0ebe8fcf13c8599443-V.jpg

З 7 по 11 жовтня в Черняхівському НВК було проведено ряд виховних заходів з нагоди відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

У 6 класі проведено виховну годину «Ми – славні нащадки козаків», в ході якої дізналися про історію козацтва, про символи козаків, видатних особистостей епохи козацтва, зброю козаків, ознайомилися з легендою про створення землі, яку Бог назвав Україною. Підсумком була проведена вікторина «Чи знаєш ти добу козацтва?» та гра «Доскажи прислів'я». Переглянувши презентації «Історія козацтва» , «Заповіді сучасним козакам» та уривок із кінофільму «Тарас Бульба», учні залучилися до історичного минулого українського народу, відчули себе його частинкою, збагатилися патріотичними почуттями, дійшли висновку, що їм є чим гордитися, адже вони нащадки славних козаків.

З метою ознайомлення з життям козаків на Запорозькій Січі, їхнім побутом, звичаями та традиціями у 1 класі пройшов веселий розважальний захід «Козацькому роду – нема переводу». Маленькі козачата брали участь у різноманітних конкурсах, наслідуючи кращі риси козаків.

Учні 2, 3 та 4 класів виготовили вітальні листівки для захисників, учасників АТО.

Також учні 3 та 4 класів провели козацькі змагання «І не буде переводу українському народу». Хлопчики та дівчатка відчули себе козаками та козачками беручи участь у конкурсах на кмітливість, швидкість, витривалість, силу, спритність.

З учнями 5 – 7 класів був проведений брей – ринг «З історії славних козаків», який був спрямований на виховання поваги до українських захисників землі, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину. Учні занурилися в минуле українського народу: відгадували вікторину, встановлювали відповідності, розшифровували прислів’я, складали пазли. Цікаво пройшла гра «Чорна скринька».

Для учнів 8 – 11 класів проведено бліц – турнір «Україна – мати. Вмій її захищати», де акцент був зроблений на зростання патріотизму в сучасному суспільстві та необхідності отримання освіти з метою стати повноцінними громадянами своєї країни.

Завершився тиждень привітаннями майбутніх захисників та вручення їм солодких сюрпризів.

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi