16 днів проти насильства

2019-12-06

/Files/images/IMG-0061bca582c8da945333faf2b3636bd8-V.jpg

У Черняхівському НВК проведено ряд виховних заходів приурочених всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

25 листопада шкільним психологом була проведена шкільна лінійка «Ми проти насилля!», в ході якої учні ознайомилися з історією акції, була проведена акція «Синя стрічка».

26 листопада в 11 класі (класний керівник Дробуш Н.В.) проведений інформаційний вісник «Почуй мене», присвячений Міжнародному дню захисту жінок від насильства. В ході заходу учні ознайомилися з біографічними відомостями іракської правозахисниці Надії Мурат Басі Таха та конголезького лікаря-гінеколога і правозахисника Деніса Муквеге та їхніми вчинками, що удостоєні Нобелівської премії миру та інших високих нагород. Переглянули флешмоб, який розпочали українські юристки із асоціації «ЮрФем» - це успішні історії захисту адвокатками прав жінок.

27 листопада У фойє школи учні початкових класів оформили стіну доброти «Наші долоньки – проти насильства».

29 листопада шкільний психолог Колесник О.О. провела з учнями 9 – 11класів інтерактивну гру «Що ви знаєте ВІЛ – СНІД? Безпечно чи ризиковано?». В ході гри учні обговорювали ситуації, в якій вони можуть опинитися разом із носієм вірусу, кваліфікували дану ситуацію як «безпечну» або «ризиковану».

У 6 класі (класний керівник Довлєтова О.І.) проведено урок – застереження на тему: «СНІД – смертельна загроза людству. Знати, щоб жити!», в ході якої учні ознайомилися з інформацією про ВІЛ інфекцію, про те як вірус потрапляє до організму людини, про шляхи передачі, про умови за яких інфекція не передається, звернули увагу на наслідки наркоманії; переглянули відеофільм «Знати, щоб жити !!!», презентацію «Молодь за життя без СНІДу»; обговорили питання , які в подальшому допоможуть приймати обмірковані рішення щодо самозахисту від СНІДу. Провели прес – конференцію за питаннями: «Де виник СНІД ? Як проявляється СНІД ? Шляхи передачі ВІЛ. Препарати, які протистоять СНІДу»; обговорили лист ВІЛ інфікованого «Боріться з інфекцієї, а не з людьми…», кілька ситуацій, що пов’язані із ризиками щодо ВІЛ інфекції. Дійшли висновку, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров'я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі ризик заразитися стає мінімальним, що правильний вибір у житті можуть зробити ті, хто здатний формувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров'я.

В День боротьби з рабством (2 грудня) учні 7 – 11 класів переглянули фільм «Життя на продаж».(практичний психолог)

3 грудня в Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями з вітальною програмою учнівське самоврядування школи завітало в місцевий будинок доглянутої старості.

4 грудня проведена виховна година «Захист дітей» з учнями 7 класу (класний керівник Гончар Н.А.). В ході виховної учні ознайомилися з основними проблемами жорстокості в сучасних сім’ях, ознаками насильства, розкрила суть понять фізичне і психічне насильство, учні розглянули основні державні документи ,які визначають права і обов’язки дитини. Також обговорили вислови відомих людей про повагу, кривду, терпіння; ознайомилися з історичною довідкою про виховання в сім’ях, починаючи з епохи Середньовіччя, про безжальне ставлення до дітей та їх відповідальність за провини батьків, дисциплінарні міри впливу в 18-му столітті. Під час гри «Мікрофон» учні відповідали на питання типу: «Яким видом покарання найчастіше зловживають ваші батьки?» або «Чи є покарання дітей різновидом насильства?». В ході вправи «Мозковий штурм» перша група дітей - давала визначення поняття «насильство» та його різновиди, друга – називала нормативно-правові документи, які захищають права дітей.

5 грудня в День волонтера учні школи переглянули фільм «Тил», ознайомилися з цікавими фактами про волонтерів та волонтерство.

Кiлькiсть переглядiв: 170

Коментарi